Hållbarhet är en viktig del i Martin & Serveras strategi. Det handlar inte bara om att utveckla våra egna verksamheter, utan om att vi vill förflytta hela branschen i hållbar riktning. Utvalt med omsorg är ett initiativ där vi varje månad låter en av våra leverantörer berätta om sina målsättningar och sitt arbete med hållbarhet.
Vi rekommenderar
Inspiration
Warbro Kvarn – Kulturspannmål gör din storytelling enklare
Många gäster vill idag veta mer om vad de äter, och önskar äta mer hållbart. De vill veta att de väljer rätt, både för sin egen hälsa och för planeten. De vill vara del av något större, och att deras matval känns genuint och meningsfullt.
Letar du efter hållbar inspiration till menyn? Inom ramen för vårt initiativ Utvalt med omsorg har vi tagit fram tre korta filmer där kocken Mattias Larsson lagar rätter med leverantörernas utvalda fokusprodukter – noggrant utvalda med omtanke om både smak och hållbarhet.
Sedan 1957 har Magnihill, som svenskt familjeföretag, utvecklat svenskodlade råvaror och en hållbar livsmedelsproduktion. Från gården i Mörarp har verksamheten vuxit från lantbruk till modern anläggning som levererar frysta grönsaker, frukt och bär – med fokus på ekologiskt.
Mer biologisk mångfald - grunden för livet på jorden
Arla är världens största producent av ekologiska mejerivaror. Ekologiskt har varit spjutspetsen i deras hållbarhetsinitiativ sedan 1991, då de var först i Sverige med att lansera ekologisk mjölk.
Guldfågeln - familjeföretaget med hållbarhet i fokus
Blentagruppen, där Guldfågeln ingår, är familjeföretaget och den enda helsvenska kycklingproducenten där alla led i produktionskedjan från ägg till matbord finns i Sverige.
I dessa filmer möter vi leverantörer från initiativet Utvalt med omsorg. Vi fördjupar oss i en specifik produkt från vardera leverantör och kocken Mattias Larsson utforskar spännande rätter i köket. Mattias och våra utvalda leverantörer delar med sig av kunskap, inspiration och recept. Mycket nöje!
Greenfood beskriver sitt hållbara sortiment, berättar om sin ekopark tillägnad insekter och fåglar, och om deras nybyggda livsmedel- och logistikanläggning där miljön står i fokus.
Unilever Food Solutions - Med fokus på smak och större marginaler
Är det någon gång det är läge för genvägar så är det när ekonomin är ansträngd. Under sådana förutsättningar kan det verkligen finnas fog att se över antalet moment på tallriken och hänge sig åt tidsbesparande lösningar.
Hållbarhet är viktigt för Martin & Servera. Det handlar inte bara om att utveckla våra egna verksamheter, utan om att vi vill förflytta hela branschen i hållbar riktning. Vår storlek gör det möjligt.
Nordisk Råvara – gör bättre affärer genom kvalitet
De flesta kockar med ett genuint intresse för råvaran har nog känslan av att en ekologisk gröda från nordliga breddgrader har unika mervärden. Och visst känns det rätt i hjärtat att få råvarorna från ett närliggande lantbruk och stödja en svensk matproduktion – inte minst i tider när det pratas om mattrygghet, självförsörjning och beredskap. Men vad är egentligen kvalitet i mat och hur kan man jobba med det på en priskänslig marknad?
I höstens avsnitt av Tack för maten möter vi leverantörer från initiativet Utvalt med omsorg. Vi fördjupar oss i en specifik produkt från vardera leverantör och kocken Mattias Larsson utforskar spännande rätter i köket. Mattias och våra utvalda leverantörer delar med sig av kunskap, inspiration och recept. Mycket nöje!
Tack för maten är programmet där vi följer med bakom kulisserna hos några av våra leverantörer i initiativet Utvalt med omsorg. I varje avsnitt fördjupar vi oss i en specifik produkt för att sedan landa i köket, där kocken Mattias Larsson inspirerar till spännande rätter.
Nordisk Råvara beskriver sitt utvecklingsarbete för odlingsmetoder som gynnar biologisk mångfald och tipsar om hur du kan implementera mer baljväxter på menyn.
I höstens avsnitt av Utvalt med omsorg Play möter vi fantastiska kockar, utforskar spännande rätter och gör ett besök bakom kulisserna på nyöppnade restaurangen Celeste. Jessie Sommarström, Årets Kock 2022 och Harald Linder från Juniorkocklandslaget lagar mat och talar om framtidens mat och våra utvalda leverantörer delar med sig av kunskap och recept.
I detta webbinarium får du bland annat ta del av spännande panelsamtal om vårens trender och viktiga hållbarhetsfrågor för branschen, matlagningsinspiration med Jessie Sommarström och Desirée Jaks och det bjuds dessutom på desserttips. Moderator är Klas Lindberg. Ta del av webbinariet här på hemsidan när det passar dig bäst. Mycket nöje!
Hållbarhet är viktigt för Martin & Servera. Det handlar inte bara om våra egna verksamheter, utan om att vi vill förflytta hela branschen i hållbar riktning. Utvalt med omsorg är ett initiativ där vi varje månad låter en av våra leverantörer berätta om sina målsättningar och sitt arbete med hållbarhet.
Hållbarhet är viktigt för Martin & Servera. Det handlar inte bara om våra egna verksamheter, utan om att vi vill förflytta hela branschen i hållbar riktning. Utvalt med omsorg är ett initiativ där vi varje månad låter en av våra leverantörer berätta om sina målsättningar och sitt arbete med hållbarhet.
Hållbarhet är viktigt för Martin & Servera. Det handlar inte bara om våra egna verksamheter, utan om att vi vill förflytta hela branschen i hållbar riktning. Utvalt med omsorg är ett initiativ där vi varje månad låter en av våra leverantörer berätta om sina målsättningar och sitt arbete med hållbarhet.
Hållbarhet är viktigt för Martin & Servera. Det handlar inte bara om våra egna verksamheter, utan om att vi vill förflytta hela branschen i hållbar riktning. Utvalt med omsorg är ett initiativ där vi varje månad låter en av våra leverantörer berätta om sina målsättningar och sitt arbete med hållbarhet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.